Träningsgrupper 9 år och äldre

Vi erbjuder fyra olika grupper som är indelade efter kondition (längd på rundorna) och teknik (hur svåra/kuperade stigar vi använder). Gruppernas färger liknar slalombackarnas gradering där grön är enklast och svart svårast.

Grön grupp – Här kör vi ganska korta (ca 3-5 km) rundor på relativt enkla stigar. Rundorna brukar passa barn i åldrarna 9 – 11 år, eller äldre nybörjare.

Blå grupp – Rundorna är ca 5 – 8 km och aningen mer utmanande såväl i kupering som svårighet på stigarna. Typisk ålder brukar vara runt 12-14 år och passar de som gillar att cykla stig, hoppa till på gupp, men nödvändigtvis inte börjat rikta in sig mot tävlingar.

Röd grupp – Här blir rundorna ännu längre ca 9 - 15 km och farten är högre och kuperingen likaså. Vi drar oss inte för bitvis tekniska stigar. Träningen har mer tävlingsförberedande inslag vad gäller intervaller, backträning m.m. eftersom en del vill börja prova att tävla. Typisk ålder brukar vara 14-15 år.

Svart grupp – Här är det full svårighetsgrad som gäller. Vi tar oss an långa rundor, rejäl kupering, svåra stigar. Mycket konditionskrävande rundor och stigar som är tävlingslika. Från ca 16 års ålder och ofta utförs träningen med sikte mot tävlingar.

Träningen består av att varje grupp för sig cyklar en stigrunda och att vi ibland stannar vid något roligt stigparti och t.ex. cyklar några varv där, kör lite intervallövningar, eller utmanar deltagarna i något tekniskt inslag. Fokus är som sagt på rolig stigcykling där kondition, kämpaglöd och teknik går hand i hand. Det är enklare för ledare att hålla ihop en grupp där cyklisterna håller ungefär samma nivå, därav kan vi ibland rekommendera gruppbyte (antingen ”uppåt” eller ”neråt”). Stäm gärna av med ledare om ni är osäkra kring vad som känns som rätt grupp, eller maila This is a mailto link

Träningstillfällen:

• Vi tränar tisdagar och torsdagar kl 18 – 19:30 med start 4 maj 2021 och håller på t.o.m. juni. Höstsäsongen startar i mitten av augusti.
  • Vi samlas på olika ställen i Sundsvallsområdet, vilket meddelas vecka för vecka via mailutskick och facebook-inlägg på https://www.facebook.com/Sundsvallscyklisterna

Krav:

• XC-mountainbike med terrängdäck. Växlar och bromsar måste vara tipptopp. Fråga en ledare om du vill ha tips på sadel- och styrhöjd så det blir en bra sittposition.
  • Väl sittande cykelhjälm
  • Gärna vattenflaska på ramen.
  • Träningskläder som andas och tål att smutsas ner.
  • Det är ingen träningsavgift men krav på medlemskap. Under 18 år behövs familjemedlemskap vilket kostar 600 kr för ett år. Över 18 år kan man ha individuellt medlemskap vilket kostar 300 kr. Välkommen att prova en träning först.
  • OBS! För barn upp t.o.m. 10 år behöver en förälder följa med under träningen, antingen cyklandes eller springandes. Vi försöker cykla säkert men ibland kan det bli någon vurpa som behöver tröst. Det går bra att en vuxen följer med äldre barn också, men vi brukar säga att de får hitta tillbaks själva om de blir efter ;-) I övrigt tar vi självklart hand om varandra ute i skogen och håller ihop gruppen.

Obs. Anmälan är nu stängd eftersom några grupper är fulla (Cykelskoj, grön och blå), istället har vi upprättat en kölista när ni kan ställa er och sedan invänta klartecken på ifall ni får plats eller ej.

Kölista Sundsvallscyklisterna 2021

Uppdaterad: 23 MAR 2021 23:37 Skribent: Markus Frödin

Obs! Aktuell information om träningar och arrangemang hittar du på vår facebook-sida:

facebook.com/Sundsvallscyklisterna

SCA_vert_color_cmyk

Big bike.se logo 1502

Stöd föreningsverksamheten, bli sponsor till Sundsvallscyklisterna.

Kontakta oss för mer information

Postadress:
Sundsvallscyklisterna - Cykel