Cykelskoj 5-8 år

Cykelskoj är Sundsvallscyklisternas grupp för 5 - 8 åringar. Vid 9 år brukar man vara redo för nästa steg som är grön grupp, men en del väljer att ta steget tidigare (och en del senare).

Syftet med cykelskoj är att på ett lekfullt sätt lära sig hantera sin cykel. Detta innebär teknikövningar för att bromsa, hålla balans, ta olika sorters svängar samt att klara hinder i form av t.ex. små hopp/gupp/rötter. Målet är (förutom att rent allmänt ha skoj och lära sig hantera cykeln) att bli bekväma med att komma ut på enklare skogsstigar och kunna ta sig fram där så smidigt som möjligt. Vi kör därför också övningar med korta slingor på skogsstigar.

En annan sak vi gärna uppmuntrar är att ”kämpa och ta i”, d.v.s. uppmuntra kämpaglöd på ett individuellt vis. Vi undviker naturligtvis tävlingsövningar som skapar onödig jämförande press på prestation. Lekfullhet, cykelhantering och kämpaglöd är ledorden :-)

Rent logistiskt och utrymmesmässigt har vi tidigare år tvingats begränsa antalet platser (25 st). I år skulle vi vilja öppna upp för fler, men å andra sidan är det en pågående pandemi som vi måste ta ansvar för också. Vi har som krav att en förälder är med (cyklandes eller springandes) eftersom det trots allt är lätt hänt att det blir någon vurpa ibland.

Planen är  att vi tar emot intresseanmälningar och så får vi se hur stort intresset blir, samt hur många som kan hjälpa till som ledare. Om vi tvingas till deltagarbegränsning så blir det utlottning av platser. I intresseanmälan ska man ange om föräldern kan hjälpa till som ledare, isåfall är man garanterad plats. Om ett barn i familjen får plats så får även eventuella syskon plats.

Att vara ledare innebär att förklara och sätta igång en övning och hålla ett öga på att övningen fungerar bra. Jag (Markus Frödin) är huvudledare och planerar träningen, men vill man vara med som bollplank så är det bara skoj :-) Nämnas kan att eftersom föräldrar är med och deltagarna oftast kommer att delas in i delgrupper, så är det väldigt enkelt att hantera sin grupp.

Cykelskoj:

• Torsdagar kl 18 - 19 med start 6 maj 2021 och håller på t.o.m. juni. Höstsäsongen startar i mitten av augusti.
  • Eventuellt ersätts cykelskoj av enklare klubbtävling vid något tillfälle, planering kommer senare.
  • Det är ingen träningsavgift men krav på medlemskap. Under 18 år behövs familjemedlemskap vilket kostar 600 kr för ett år. Det är okej att prova en träning innan man blir medlem.
  • Barnet måste ha en cykel och hjälm. Se gärna till att bromsar och eventuella växlar fungerar innan träning.

Vid frågor, maila This is a mailto link

Obs. Anmälan är nu stängd eftersom några grupper är fulla (Cykelskoj, grön och blå), istället har vi upprättat en kölista när ni kan ställa er och sedan invänta klartecken på ifall ni får plats eller ej.

Kölista Sundsvallscyklisterna 2021

Uppdaterad: 23 MAR 2021 23:23 Skribent: Markus Frödin

Obs! Aktuell information om träningar och arrangemang hittar du på vår facebook-sida:

facebook.com/Sundsvallscyklisterna

SCA_vert_color_cmyk

Big bike.se logo 1502

Stöd föreningsverksamheten, bli sponsor till Sundsvallscyklisterna.

Kontakta oss för mer information

Postadress:
Sundsvallscyklisterna - Cykel