Hoppa till sidans innehåll

Klubben


Sundsvallscyklisterna är en fin gammal cykelklubb som startades 1979 av några lokala eldsjälar inom cykelsporten, Tord Elke, Bert Mattsson, Eje Lindkvist och Bror Jaktlund.
Säkerligen är det fler som borde få ta del av äran för att dragit igång klubben, men dessa är de i sammanhanget namngivna. Sundsvallscyklisterna startades av detta sällskap efter att den gamla motionsklubben Sidsjö-Böle lagts ner.

 

Från start så var Sundsvallscyklisterna en ren motionsåkar-klubb för cykelentusiaster. Senare i tiden då Robert Edin kom med i gemenskapen, så gjorde även tävlingsverksamheten sitt intåg i klubben. Sedan dess har det blivit flera medaljer och utmärkelser, bland de att nämna i historiken är Mikael Lidholm och Mats Jansson som tog flera SM-guld i klubbens färger. Mikael kammade även hem SM-guld i grenarna; tempo, linje, lag och partempo.


Därefter har flertalet duktiga cyklister varit med och visat upp sig på tävlingsarenorna runt om i landet, men dessa skall vi försöka registrera i ett gemensamt medaljarkiv med tiden.

Sundsvallscyklisterna har stått värd för många arrangemang genom åren, men det som bitit sig fast är vår lilla landsvägsklassiker Alnötrampen. Då tillåts vi varje vår cykla landsvägen runt den fina lilla ön och som regel njuta av den varma vårsolen.

Uppdaterad: 28 OKT 2008 20:57

Obs! Aktuell information om träningar och arrangemang hittar du på vår facebook-sida:

facebook.com/Sundsvallscyklisterna


Våra sponsorer


SCA_vert_color_cmyk

 

 

Big bike.se logo 1502

 Stöd föreningsverksamheten, bli sponsor till Sundsvallscyklisterna.

Kontakta oss för mer information

This is a mailto link 

 

 

 

 

 

 


Postadress:
Sundsvallscyklisterna - Cykel
Lena Modin, Verkmastargatan 30 C
85244 Sundsvall

Besöksadress:
Medborgargatan 26
85630 Sundsvall

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@sundsvallscykli...

Se all info