Klubben

Sundsvallscyklisterna är en fin gammal cykelklubb som startades 1979 av några lokala eldsjälar inom cykelsporten, Tord Elke, Bert Mattsson, Eje Lindkvist och Bror Jaktlund.
Säkerligen är det fler som borde få ta del av äran för att dragit igång klubben, men dessa är de i sammanhanget namngivna. Sundsvallscyklisterna startades av detta sällskap efter att den gamla motionsklubben Sidsjö-Böle lagts ner.

Från start så var Sundsvallscyklisterna en ren motionsåkar-klubb för cykelentusiaster. Senare i tiden då Robert Edin kom med i gemenskapen, så gjorde även tävlingsverksamheten sitt intåg i klubben. Sedan dess har det blivit flera medaljer och utmärkelser, bland de att nämna i historiken är Mikael Lidholm och Mats Jansson som tog flera SM-guld i klubbens färger. Mikael kammade även hem SM-guld i grenarna; tempo, linje, lag och partempo.

Därefter har flertalet duktiga cyklister varit med och visat upp sig på tävlingsarenorna runt om i landet, men dessa skall vi försöka registrera i ett gemensamt medaljarkiv med tiden.

Sundsvallscyklisterna har stått värd för många arrangemang genom åren, men det som bitit sig fast är vår lilla landsvägsklassiker Alnötrampen. Då tillåts vi varje vår cykla landsvägen runt den fina lilla ön och som regel njuta av den varma vårsolen.

Uppdaterad: 28 OKT 2008 20:57

Följ oss på sociala medier:

Picasa

Stöd föreningsverksamheten, blir sponsor till Sundsvallscyklisterna eller stödmedlem.

Kontakta oss för mer information

eller ordförande Malin Eliasson: 076 - 7636250

Vi stödjer Sundsvallscyklisterna: